Verksamheten ska ha pågått i oktober och november 2018 och utredarna har kartlagt åtminstone flera fall av försäljning.

Polisen bedrev vid tillfället spaning mot adressen i Skara. Detta eftersom det förekom mycket spring i trappuppgången, samt rykten om försäljning av narkotika. Männen var dessutom kända i narkotikasammanhang.

Den 7 november lämnade en av männen adressen. En polispatrull följde efter och stannade honom för samtal. Han visade tecken på påverkan och togs med för provtagning.

Beslut om husrannsakan

Vid 17-tiden lämnade den andre mannen lägenheten, även denne stannades och kontrollerades. Också han visade tecken på drogpåverkan och bar på sig tabletter. Han hade även på sig nycklar till den aktuella lägenheten och beslut fattades om husrannsakan.

Vid denna hittades en tallrik med kokain, en väska med kontanter, en papplåda av märke BOSS innehållande dopningspreparat, våg, cannabis och amfetamin, tabletter och redlinepåsar i en byrå, en plastpåse med amfetamin i kylens frysfack, en glasburk i skafferiet innehållande tabletter, samt anteckningslappar och anteckningsbok med namn och summor.

I en hylla med kläder hittade man en cs-spray.

Mängder med knark

I deras lägenhet och kläder fann polisen bland annat 400 tabletter innehållande oxykodon, 1 781 st tabletter alprazolam, 10 tabletter oxykodon, 79,2 gram amfetamin, 0,48 gram cannabisharts och 5,27 gram kokain.

När det kommer till försäljningen erbjöd de flera olika droger. Det har handlat om allt från amfetamin, alprazolam, cannabispreparat, tramadol till oxykodon. Sms-konversationen ger en ganska detaljerad bild av verksamheten.

Dopningsbrott

En av de dömda har också haft tre ampuller med vätska innehållande boldenonundecylenat och testosteronenantat, som båda är dopningsmedel. Därmed åtalas döms 22-åringen också för dopningsbrott.

Vid husrannsakan den 7 november fann man också en burk cs-spray och därför innefattar domen också vapenbrott.

De båda Skaraborna har erkänt brott.

24-åringen och 22-åringen har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och tingsrätten ansåg att något annat straff än fängelse inte var aktuellt. Männen fick båda ett års fängelse.