Vid 01.30-tiden greps fyra män av polisen på gränsen mellan Halland och Skåne. Det visades sig vid en kontroll att datorerna förmodligen stulits vid ett inbrott på Alléskolan och Lagmansgymnasiet i Vara under natten.

– Bilen stoppades vid en vanlig rutinkontroll i Mellbystrand. När den inte stannade blev det lite jakt som fortsatte en bit in i Skåne innan bilen stoppades, säger Martin Kihlsten, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Inbrotten på de båda skolorna i Vara upptäcktes mellan klockan 06.00 och 07.00 på onsdagsmorgonen. Dörrar har brutits upp och en mängd datorer har stulits på skolorna.

– Vi vet ännu inte om någonting mer har stulits på skolorna än datorerna. Teknikerna är fortfarande på plats, säger Martin Kihlsten vid 10.00-tiden.

De fyra männen som greps misstänkta för inbrotten i Vara är mellan 20 år och 30 år. De är samtliga skrivna i södra Sverige. Blir männen anhållna kommer de förmodligen att flyttas över till Lidköpingspolisen eftersom de misstänkta brotten utfördes i det polisområdet.