Det blev en jämn och tight match mellan Fritsla och Falköpings IBK under fredagskvällen. Fritsla tog ledningen i den första perioden och utökade till en tvåmålsledning tidigt i den andra. Men Falköpings IBK kom igen och med två mål i den andra perioden, signerade Stefan Särnefält och Jonathan Svensson, hade man kvitterat.

Glädjen blev dock kortvarig. En och en halv minut senare gick hemmalaget återigen upp i ledning och Fritsla hade 3–2-ledningen med sig inför den avgörande perioden.

Trejde perioden blev ett ställningskrig med chanser åt båda håll, men dock inga mål. Fritsla höll ifrån, trots en bra period från FIBK, och vann med 3–2. Det innebar andra raka uddamålsförlusten.

– En jämn och tight match som vi tyvärr fick gå tomhänta från, kommenterar Falköpings IBK:s Emil Martinsson.

Vad var det som inte stämde?

– Vi kom inte riktigt upp i nivå, och då framförallt i det offensiva spelet. Vi hade ingen bra bollbehandling, fick ingen längd i anfallen – vi var inte tillräckligt heta helt enkelt. Samtidigt gjorde Fritsla det bra i försvaret. De har släppt in få mål under säsongen och vi har haft problem med det.

– Vi gjorde två ganska dåliga första perioder men höjde oss sedan i tredje. Det tar vi med oss. Deras målvakt storspelade och vi hade kanske 7-8 bollar i stolpe och ribba, avslutar Martinsson.

På fredag tar Falköpings IBK emot Horsby IBF på hemmaplan.