Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UF-företag genomförde innebandyturnering i Falköping

Under lördagen fylldes Frejahallen av elever från Ållebergsgymnasiet där det genomfördes en innebandyturnering med nästan 100 deltagare. Det var Jippo UF, ett av skolans UF-företag, som bjudit in alla elever på Ållebergsgymnasiet att anmäla mixade innebandylag.

Jippo UF fyllde Frejahallen med publik med andra elever och intresserade som fick se fartfyllda matcher löpande under dagen på de två innebandyrinkarna. Samtidigt fick de möjlighet till fika, smörgås och diverse dryck från företagets café.

Det fyra elever som driver UF-företaget är Amanda Forsberg, Teodor Ahlqvist, Elias Widing och Max Petersson. De har denna innebandyturnering som sin affärsidé.

”Jättekul”

Teodor förklarar att ”UF företag är en del av Ekonomilinjens utbildning där eleverna får presentera sina affärsidéer, skriva affärsplan och därefter starta UF-företag, genomföra affärsidén, sköta bokföring och innan vi slutar skolan skall företaget också avvecklas. Men det känns roligt att lära sig genom att jobba som en vanlig företagare, även om just denna affärsidén bara är en turnering”.

Amanda inflikar, ”Jättekul, och samtidigt roligt att så många har anmält lag eller kommer hit för att heja på sina klasskompisar”.

Efter finalspel stod slutligen TE18b som vinnande lag och kunde inkassera 3 000 kr som var förstapriset i turneringen.