Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung Körfest i Skara

300 ungdomar kommer till Ung Körfest Skara 19–21 oktober för att sjunga tillsammans. Det är Sveriges Kyrkosångsförbund som står bakom de årliga barn- och ungdomskörfesterna som i år arrangeras samtidigt.

Repetitioner, workshops, konserter, gudstjänster och en festmiddag med öppen scen är de huvudsakliga ingredienserna i festen.

På fredag eftermiddag hålls en inledningsgudstjänst med Skara domkyrkas ungdomskör.

På kvällen hålls en konsert med Nationella Ungdomskören, vilken blir den sista konserten med Birgitta Rosenquist Brorson som körledare. Hon slutar i och med denna helg sin tjänst som nationell körpedagog på Sveriges Kyrkosångsförbund.

På lördagskvällen blir det festivalkonsert med hela kören, bl a framförs Vi har vårt ursprung av Hans Nilsson och Urban Andersson.

Under lördagens festivalkonsert blir det också stipendieutdelning. Sveriges Kyrkosångsförbund och Svenska Kyrkans Unga delar ut stipendier till barnkör respektive barnkörledare.

Stipendiet för barnkörgrupp går till barnkörerna i S:ta Birgitta kyrka ”för berikande av körsången och Gudstjänsten. För viktigt församlingsbygge och stärkande av den sångliga identiteten.”

Stipendiet för barnkörledare går till Kari Engesnes, Nederluleå församling, med följande motivering: ”Genom sitt mångåriga arbete har hon lagt grunden för många ungdomars framtida musicerande.”

På söndagen hålls högmässa med hela kören.

Ung Körfest Skara arrangeras i samarbete med Svenska kyrkan Skara, Skara stifts kyrkosångsförbund och Sensus studieförbund.