Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomarna lämnar över namninsamling i riksdagen

Tidaholmsungdomar reser under torsdagen till Stockholm i sin orubbliga kamp att Reza Rahimi ska få stanna i Sverige. Namninsamlingen ska lämnas över till riksdagsledamoten Annika Hirvonen Falk (MP) som är vice ordförande i justitieutskottet och dessutom jämställdhets och HBTQ-politisk talesperson.

Svenska kyrkan Tidaholm skriver i ett pressmeddelande:

"Den 16 november 2018 hämtade gränspolisen Reza (Bank) Rahimi i sitt hem i Tidaholm och förde honom till förvaret i Kållered. Han väntar nu på att deporteras/utvisas till Afghanistan. Reza är född i Afghanistan och som barn flydde han till Iran. Reza tillhör folkslaget Hazarer som är ett mycket utsatt folk. Sedan två år är han en självklar familjemedlem i familjen Bank i Tidaholm.

Namninsamlingen lämnas över av initiativtagarna i Svenska kyrkans ungdomsgrupp som gör allt det kan för att skapa opinion och få hem Reza till Tidaholm.

Förutom namninsamlingen har de har haft en manifestation med över 300 personer. Ungdomarna har även skrivit ett öppet brev till biskop Åke Bonnier som biskopen svarat på och aktivt stöder.

De har gjort armband ”letrezastay” som de säljer och de har besökt Reza i förvaret för att ge honom sin kärlek och ge hopp.

Men tiden rinner ut det räcker nu!

Redan har många ungdomar deporterats.

Vi kan inte titta på mer! Vi kan bättre!

Tillsammans måste vi kämpa för att Reza får fira en God Jul hemma hos sin familj i Tidaholm."