I veckan informerade Svenska kyrkan Tidaholm om att Ungdomsgruppen skulle åka till riksdagen för att lämna över namninsamlingen till en riksdagsledamot. Under tiden i Riksdagen träffade Ungdomsgruppen bland annat den socialdemokratiske riksdagsledamoten Erik Ezelius från Tidaholm. Namninsamlingen överlämnades till Annika Hirvonen Falk, miljöpartiets talesperson för rätts- och jämställdhetspolitik samt HBTQ-frågor.

– Jag fick ett mejl från Siw (Bank) som berörde mig, där hon berättade om Rez, vad han har varit med om och att han nu sitter på förvaret. Vi har haft mejlat varandra och nu fick jag ta emot den namninsamling som har gjorts av Ungdomsgruppen, sa Annika Hirvonen Falk och berättade att hon och ungdomarna från Tidaholm haft ett samtal kring Rezas situation.

– Vi har pratat om vad det innebär när människan blir människa och när det inte längre bara handlar om siffror, om strömmar eller anonyma ensamkommande, utan verkligen blir en familjemedlem eller en kompis. Och vi har pratat om smärtan av att inte veta hur det går för honom. Det berör mig djupt, och jag är fast besluten om att jobba vidare för en human flyktingpolitik, sa Hirvonen Falk.

Relaterat till artikeln