Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Elever kan få återvända till högstadiet på måndag

Högstadieelever i Västra Götalandsregionen kan få återvända till skolan på måndag – då går nämligen rekommendationen om distansundervisning, som gäller till den 24 januari 2021, ut.

Smittskyddet för Västra Götaland förlänger inte sin rekommendation för distansundervisning på högstadieskolor, rapporterar P4 Skaraborg.

Den nuvarande rekommendationen går ut söndag den 24 januari, vilket innebär att eleverna från och med kommande måndag kommer kunna gå tillbaka till vanlig undervisning i skolorna.

Eftersom det inte finns någon nationell rekommendation gällande högstadieskolorna har regioner, kommuner och skolor har valt att göra på olika vis gällande distansundervisningen.

Till skillnad från högstadieskolorna, finns det nationella rekommendationer för gymnasieskolor. Även den går ut den 24 januari, något som TT tog upp under tisdagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

TT: Tänker Folkhälsomyndigheten förlänga rekommendationerna om distansundervisning för gymnasieskolan?

– Vi återkommer i den frågan på torsdag, då har vi haft ett förankrings- och samarbetsmöte med regeringen och myndigheterna, säger Anders Tegnell, statsepidemolog.