”Den underliggande affärsverksamheten har ännu inte påverkats av Covid-19 och den organiska orderingången är positiv i förhållande till föregående år för årets första tio veckor”, skrev AB Fagerhult i ett pressmeddelande på fredagen.

Dock påverkas företaget av att belysningsmässan Light & Building i Frankfurt i Tyskland har skjutits upp. Mässan skulle egentligen ha genomförts 8–13 mars men har flyttats fram till hösten, men då kan inte AB Fagerhult medverka.

”Den förskjutningen passar inte Fagerhult och därför kommer årets deltagande att ställas in. Detta beslut leder till en tillkommande engångskostnad motsvarande cirka 20 MSEK för det första kvartalet”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Fagerhult uppger också i pressmeddelandet att man har gjort åtgärder för att förhindra smittspridning, som att man uppmanar alla anställda att undvika närkontakt, man har infört skiftarbete som inte överlappar varandra och resande är inställt.

RÄTTELSE: Tidigare stod det att kostnaderna som berörs i artikeln drabbade Fagerhult Belysning, korrekt är att det gäller AB Fagerhult, där 13 olika bolag ingår däribland Fagerhult Belysning.