Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V skjuter sig själv i vänsterfoten

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

I efterdyningarna till avsättandet av kommunstyrelsens ordförande, beslutar sig Vänsterpartiet i Falköping att garantera högerstyre i kommunen. Partiets företrädare gör det för att man tar arbetsmiljöproblem på allvar. För en handfull tjänstemän, där åtgärder redan satts in.

I Falköpings kommun arbetar över 3 000 personer, många inom närmast osynliga yrken där många ansett Vänsterpartiet vara en röst även för deras arbetsmiljö och villkor.

Tunga lyft, hot och våld, brist på arbetskläder, hålscheman. Alla dessa ohanterade arbetsmiljöproblem säljer Vänsterpartiet ut när man ”måste lyfta sig över partipolitiken” för att hantera redan åtgärdade problem.

En röst på Vänstern visade sig alltså vara en röst för EN arbetsmiljöfråga på Stadshuset som till råga på allt redan är löst och hanteras med bredaste politiska enighet.

Detta ställningstagandet är ett slag i luften och ett skott i foten, som Vänsterpartiet pantar hela sin politik för.

En i allt väsentligt meningslös symbolhandling i solidaritet en liten grupp tjänstemän, vars arbetsmiljö redan är under såväl lupp som åtgärder.

Om än besviken tycker jag det ska bli spännande att följa Vänsterpartiet i Falköpings resa i högermajoriteteten.

Dels de kommande tre åren, och se hur berörda tjänstemän i valet 2022 kvitterar Vänsterns solidaritet.

Dels hur övriga 3000 kommunanställda, vars arbetsmiljö tack vare Vänsterpartiet nu ställs under högerstyre kommer kvittera detsamma.

För att inte tala om vilsenheten hos de kommuninvånare som 2022 vill rösta mot vinster i välfärden i en vallokal på en med vänsterstöd under mandatperioden outsourcad skola.

Det är i sammanhanget frestande att citera Karl Marx, ”Egenintresset ljuger aldrig”, och jag är rädd att kommande fördelning av arvoderade uppdrag i den nya majoriteten ger om inte Vänsterpartiet, så i alla fall Marx rätt.

Henrik Brolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel