Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världskänd bilbyggare till Elmia i påsk

Påsken ligger sent i år men 19 april är det dags för starten av den stora motormässan Bilsport Performance & Custom Show på Elmia i Jönköping. Över 80 000 personer väntas besöka mässan som bland gästas av en av världens mest kända bilbyggare.

Den första bilutställningen på Elmia arrangerades 1971 och sedan 1976 har mässan ägt rum årligen under påskhelgen. Förra året kom cirka 84 000 besökare. Pressmeddelandena brukar också dugga tätt inför mässan.

När många amerikanska tv-celebriteter med egna bilbyggarprogram mest står för munlädret medan andra bygger har Aaron Kaufman från Shifting Gears genuint skit under sina naglar.

Ett succéprogram

Det är kutym att åtminstone någon amerikansk bilbyggarkändis gästar motormässan, som Richard Rawlings, vilken hälsade på 2016, känd från firman Gas Monkey Garage i Dallas och tv-serien Fast N’ Loud, ett riktigt succéprogram som hunnit med 14 säsonger.

Från samma tv-serie känner vi igen den något mer skäggige och något mindre högljudda och utagerande Aaron Kaufman. Medan Rawlings stod för gapigheten och massor av dödskalleringar i silver var Kaufman den mer lågmälde mekanikern som fick saker gjorda.

Även motorcyklar

2016 lämnade han serien och sedan 2018 är han även värd för sin egen tv-show på Discovery – Shifting Gears. Bilarna som byggs här utgör en brokig skara. Från nostalgibygge av en urtidsdragster på Ford modell A via offroadracertifiering av en International Scout, till en semi-truck för racing. Och han bygger dem för att tävla med och det blir också en och annan motorcykel också.

I påsk kommer han att traska runt på Bilsport Performance & Custom Motor Show och kolla på bilar och skriva autografer. Som en vanlig man, alltså. Fast skäggigare står det i ett pressmeddelande.