Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varningen: Blåser äldre på alla hjärtans dag

På onsdagen fick ett flertal äldre personer boende i Skara kommun påhälsning av en man som ville sälja rosor inför alla hjärtans dag. Men det hela var bara en bluff för att komma åt de gamlas värdesaker. Nu går kommunen ut med en varning.

Under onsdagskvällen ringde en man på hemma hos en vårdtagare i Ardala. Han ville sälja rosor inför alla hjärtans dag. När en anhörig kom dit så hittades mannen i vårdtagarens sovrum och ska enligt uppgift ha letat efter brukarens plånbok.

– Mannen har uppgett att han fått tillåtelse av hemvården att sälja rosor till våra brukare. Men vi ger aldrig någon annan tillåtelse att göra något hos våra brukare, säger omsorgschefen Pernilla Magnusson.

Den anhöriga som upptäckte mannen ringde omsorgen och berättade om mannen som då fanns i bostaden. Omsorgspersonal skyndade då dit, men mannen hade då försvunnit därifrån. Polisen kontaktades av den anhöriga.

Omsorgspersonal kollade sedan av med andra brukare under onsdagskvällen och då visade det sig att mannen ringt på hos minst fyra andra brukare. Enligt uppgifter från omsorgen hade polisen även fått samtal om mannen med rosorna som försökt komma in på Midgård i Skara.

– Jag vill verkligen uppmana våra äldre att aldrig släppa in någon som de inte känner. Jag uppmanar också anhöriga till våra brukare att prata med sina äldre anhöriga om det här, avslutar Pernilla Magnusson.