Inför gästerna i kurortens matsal stegade Peter Häggström Lindecrantz upp de åtta meter han hoppat i längd. Med 8,07 var han andre svensk att ta sig över åttametersgränsen.

2002 la han av, med bland annat sex SM-guld och 2000 års olympiska spel i Sidney i bagaget.

Jag har inte gjort ett enda längdhopp sedan dess, säger Peter Häggström Lindecrantz.

Fram till för några år sedan sågs han som expertkommentator på SVT sport.

Men det var inte därför han kommit från hemstaden Borås till Företagarnas och kommunens pyttlunch på Kurorten Mösseberg.

Som egen företagare i varumärkes- och marknadsföringsbranschen, med bakgrund på IT-konsulten HiQ, arbetar han med varumärkesbyggande i en miljö som förändrar sig blixtsnabbt i takt med den digitala utvecklingen.

2010 var sociala medier nytt. Idag finns 1,5 miljard Facebook-konton.

Men det är inte bara att sparka igång ett Facebook- eller Instagram-konto.

De egna marknadsföringskanalerna på sociala medier måste skötas bra, och det finns hur mycket arbete som helst för duktiga kommunikatörer, säger Peter Häggström Lindecrantz.

Räckvidden är enorm, men samtidigt utsätter sig företaget för en genomlysning, när kommentatorsfälten ligger öppna.

Det går inte att fuska, varumärkesbyggande på sociala medier är transparent och man måste stå för sina värderingar, menar Peter Häggström Lindecrantz.

Skandaler har fått varumärken som Volkswagen och Kommunal på fall, medan Peter Häggström Lindecrantz hittar motsatsen i en svensk idrottsstjärna:

Susanna Kallur har inte gjort ett löpresultat på flera år. Men hon visar kämpaglöd och glädje och vi bryr oss om henne för att hon står för något.

Digitaliseringen ger också en utveckling där klassiska verkstadsföretag i allt större utsträckning omvandlas till tjänsteföretag. Peter Häggström Lindecrantz beskrev Volvos applikation där en digital engångsnyckel som skickas till en mobiltelefon kan göra att den parkerade bilen blir platsen för en varuleverans.

Man behöver inte sitta hemma och vänta.

Egentligen skulle Morgan Alling har medverkat. Han fick förhinder, och dyker upp i höst istället.