Bilprovningen är en serie i fyra delar där vi får följa och lära känna medarbetarnaFredrik, Ylva, Sandra, Kent, Lasse och Bosse i deras vardag på stationen i Tidaholm. En vardag fullproppad med besök av traktens bilägare som pirrigt kommer förbi med sina ögonstenar för att få en diagnos.

Inspelningar har skett på stationen i Tidaholm under 2017.

Vi har fått vara mycket delaktiga i arbetet och gett åsikter vid klippningen. Det är viktigt att visa respekt mot kunderna och att ingen förlöjligats, säger Fredrik Gulliden.

I premiären av Bilprovningen får tittarna lära känna den färgstarke stamkunden Kjell, bilmekanikern från Habo som besöker stationen mer eller mindre varje dag. För besiktningsteknikern Ylvaär det bråda dagar. Hon är en av landets mest rutinerade folkraceförare och tillsammans med sina två lika folkraceintresserade söner förbereder hon sig inför årets stora folkracehändelse i Stora Kleva utanför Tidaholm - Flaggracet. I en utflykt till Dalarna får vi även träffa besiktningsteknikern Bengtsom har ett minst sagt gediget motorintresse. Han är ägare till närmare 100 bilar och vi får se ögonstenen i samlingen.

Det har varit en otrolig respons på sociala medier inför premiären och vi i personalen ska se första avsnittet tillsammans. Vi ska äta smörgåstårta och dricka lite bubbel. Det kommer att finnas "skämskuddar" till alla. Någon kanske får dela kudde. Det är så ovant att se sig själv framför kameran. Särskilt att stå med armarna i kors på TV3 på en bra sändningstid, säger Fredrik Gulliden.

Bilprovningen sänds i fyra delar på TV3 och Viafree.