Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västtrafik vill att fler ska åka kollektivt

Västtrafik vill få fler bilister att resa med kollektivtrafiken. Idag inleds en ny kampanj vars syfte är att få fler att ställa bilen.

Kampanjen riktar sig framförallt till personer som reser till och från sitt arbete med bil. Enligt ett pressmeddelande från Västtrafik handlar det om över 30 000 bilister i hela Västra Götaland som får möjlighet att provåka kollektivtrafik gratis under två veckor. Satsningen väntas ge 7 000 nya resenärer.

Bakgrunden till kampanjen är att bolaget vill att fler ska upptäcka fördelarna med att resa kollektivt med argumenten att det finns fördelar för såväl klimatet och trängseln som den egna plånboken.

– Alla tjänar på att fler åker kollektivt och jag är övertygad om att många väljer kollektivtrafiken bara de får prova. Det viktiga är att vi börjar reflektera mer över bilens påverkan och hur vi kan förändra vårt eget resande, säger Lars Backström, vd på Västtrafik i pressmeddelandet.

Konceptet med provåkarkampanjer har pågått sedan 2010. Så sent som i höstas tog 36 329 personer tillfället i akt att nyttja möjligheten när den då gavs. Totalt har de olika kampanjerna resulterat i att över 100 000 deltagare valt att fortsätta resa med Västtrafiks bussar, spårvagnar, tåg och båtar även efter provåkningsperioden.

För att få delta i kampanjen får man göra en ansökan via ett formulär som finns tillgängligt på Västtrafiks hemsida. Dessutom går Västtrafik ut till 245 000 hushåll i Västra Götaland med erbjudandet till bilister om att prova på kollektivtrafiken under två veckor.