Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VFF:s besked om säsongsstart dröjer: "Många inflytelser som påverkar situationen"

När ska den lokala fotbollen sparka igång igen? Ja, det undrar många. Beskedet dröjer dock ett par dagar till.

I fredags gav regeringen och Folkhälsomyndigheten klartecken till tävlingsidrottande på seniornivå från och med den 14 juni. Ett glädjebesked för många, inte minst för fotbollen.

– Detta ska inte tolkas som att det är fritt fram att dra igång också på distriktsnivå, fortfarande råder samma restriktioner ute i samhället som det gjorde i går. Därför går vi försiktigt fram och inväntar ytterligare information från centralt håll innan vi beslutar om hur vi i Västergötland går vidare. Vi räknar med att komma med ytterligare besked på måndag, sa Mats Karlén, ansvarig för tävlingsfrågor på Västergötlands fotbollförbund, i fredags.

Två dagar senare skriver VFF följande på sin hemsida under rubriken "Senarelagd uppdatering av detaljerade riktlinjer för Covid-19".

"Västergötlands Fotbollförbund kan inte presentera de utlovade detaljerade riktlinjer under måndagen. Vi hoppas att dessa är klara under onsdagen. VFF ber om förståelse för detta då det är många inflytelser som påverkar situationen."

Noterbart är att Skåne förra veckan beslutade att skjuta upp sin seriestart till den 1 augusti. Återstår att se vilken väg VFF väljer.