Tillsammans med Erik Kyrkander träffade Jessica Thunander dels en av Rudbecksgymnasiets rektorer, Johan Lindell och en förberedelseklass och dels kulturskolans chef.

– Vi ska sno de bästa idéerna, skamlöst, skrattade Kyrkander som är tvåa på Vänsterpartiets lista till regionfullmäktige.

Johan Lindell är rektor för introduktionsprogrammet och var det även under 2015 under "flyktingvågen". Lindell berättade om verksamheten i Tidaholm, om utmaningar och om vad politiker och samhälle kan göra för att ge pedagogerna bättre möjlighet att utföra sitt uppdrag.

– Det är viktigt hur man mår. Jag lägger ingen synpunkt på vilka beslut som ska fattas, men det vore bra om man kunde försöka hitta så långsiktiga lösningar som möjligt för att eleverna ska få arbetsro. För oss i skolan är det ändå viktigt att skola är skola och vårt arbete är att ge eleverna en god utbildning, sa Lindell.

Samla kunskap

Jessica Thunander poängterade att det är viktigt för politiker att komma ut och prata med folk.

– Vi som politiker kan inte veta allt om alla verksamheter. Det är de som jobbar där som har kunskaperna och vet vad som skulle kunna vara bäst att göra. Därför är det bra att vara ute på olika ställen.

På måndag kan du vara riksdagsledamot...

– Det klart att jag hoppas att det går bra. Vänsterpartiet behövs. Vi behövs för en medmänskligare dialog och för själva tonen i hur man pratar om människor. Det är vi som stått rakryggade igenom hela processen med asyllagstiftningen och så vidare. Naturligtvis skulle jag tycka att det vore jätteroligt och jättespännande, för annars hade jag ju inte stått där jag stått på listan, men det jag främst hoppas på är att det ska gå bra för vänsterpartiet.