På grund av det tuffa ekonomiska läget som coronaviruset har medfört för idrottsklubbarna har det sedan tidigare stått klart att Villa Lidköping korttidspermitterar tjänstemännen på kansliet.

Nu står det även klart att spelarna och ledarna följer på eget initiativ.

– Vi spelare och ledare har kommit överens om att vi vill dra vårt strå till stacken efter den senaste tidens arbete för att hjälpa klubben i hårt ekonomiskt pressade tider. Tillsammans ska vi gå in stärkta till nästa säsong, förening, ledare, spelare och supportrar, säger lagkapten Martin Karlsson till klubbens hemsida.

Korttidspermiteringen betyder att tjänstemän, spelare och ledare går ner i lön under en viss period och ersätts via det statliga korttidspermitterings stödet. Om allt går som planerat kommer Villas spelare, ledare och tjänstemän att nyttja det statliga bidraget från och med 1 april, skriver klubben.

– När vi fick till oss det här initiativet så tog vi omgående ett möte mellan spelarrådet och klubbledningen och kan nu bekräfta att vi är överens om att samtliga spelare och ledare samt tjänstemän korttid-permitteras. Det är ett fantastiskt initiativ från våra spelare och ledare, det visar att alla vill göra allt för den här föreningen och att det finns mycket hjärta, säger klubbdirektör Jonas Johansson.