Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen drog upp livlös man ur sjö – stort räddningspådrag utanför Habo

Räddningstjänsten larmades på ett drunkningstillbud i en sjö i Hökensåsområdet på onsdagen. Mannen var inte vid medvetande när han av vittnen drogs upp ur vattnet.

På onsdagseftermiddagen, vid 14.30-tiden, larmades räddningsstyrkor från Habo, Jönköping och Bankeryd på ett drunkningstillbud i Prinsasjöarna i Habo kommun. Sjön ligger i Hökensåsområdet, nära länsgränsen.

En man i 85-årsåldern, hemmahörande i Skaraborg, ska ha fiskat i området när han av okänd anledning hamnade i vattnet. Vittnen lyckades till slut få upp honom på land.

– Mannen stod vid strandkanten och fiskade. Plötsligt hamnade han i vattnet och detta uppmärksammades av några andra fiskare som hjälpte honom upp. Jag kan tyvärr inte svara på hur länge han befann sig under vattenytan, säger insatsledaren Henric Dovrén.

”Inriktade oss på livräddning”

Enligt räddningstjänstens ledningsoperatör var inte mannen vaken och talbar när han kom upp på land. Däremot ska han ha varit vid liv när han fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi fick inrikta oss på livräddning när vi kom fram, säger ledningsoperatören Michael Simmeborn.

Monica Bergström, presstalesperson på polisen, bekräftar att en patrull larmades till platsen. I nuläget finns det ingen misstanke om brott.

På onsdagskvällen var skadeläget kring den drabbade mannen fortfarande okänd.