MAIS-målvakten Jonathan Larssons säsong är över på grund av sjukdom. Därför har klubben behövt hitta en tillfällig lösning på målvaktsposten resten av säsongen och den har MAIS hittat i Andis Blinds.

– Andis har varit hos oss tidigare och vi vet vad han kan innebandymässigt. Vi får nu en bred målvaktsuppställning vilket krävs under den intensiva period vi har framför oss, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Andis Blinds har spelat sex VM-turneringar för Lettland och han blir den första lettiska spelaren som får chansen i den Svenska Superligan (SSL). Parallellt med innebandyn i Mullsjö AIS ska han även driva sitt företag som heter Blindsave och som passade nog tillverkar utrustning för innebandymålvakter. Andis Blinds har tidigare tränat med Mullsjö och har bara positiva saker att säga om klubben.

– Mullsjö har en helt fantastisk publik och anläggningen är kanon. Jag har ju också träffat Benjamin Löfdahl tidigare och jag är övertygad om att vi kommer stötta varandra genom hela våren, säger Andis Blinds.

Den lettiska målvakten medger att det kommer vara svårt att förstå svenska, men tror inte att språket kommer vara något jätteproblem.

– Kommunikationen får vi sköta på engelska. Jag studerade lite norska i grundskolan så jag förstår lite men hoppas lämna Sverige med lite bättre språkkunskaper, säger Andis Blinds.