Efter en längre period med sporadisk träning blixtrade Linus Johansson, IK Wilske, till på Vätterspelen i Jönköping. Han vann 100 m i seniorklass på 11,43 sekunder och slog därmed det 62 år gamla Wilskerekordet på distansen. Tiden räckte även för att Linus i sin säsongsdebut ska gå in på en femteplats bland alla 16-åringar i Sverige. Nu är det bara en tiondel kvar till tredjeplatsen.

Klubbkompisen Stina Larsson segrade i höjdhoppet på 161 cm. Det gör att bronsmedaljören från USM inomhus nu klättrade upp på en femteplats i Sverige i klassen F15.

LÄS OCKSÅ: Wiklund nådde gränsen för U23-EM: "Ska bara bekräftas"

Simon Wiklund putsade sitt personliga rekord med en centimeter när han hoppade 216 cm. Därmed förstärkte han sin position som nummer ett bland seniorhopparna i Sverige. För några dagar sedan fick han även klartecken av landslagsledningen att han ska få hoppa U23-EM i Gävle i mitten av juli.

Om knappt två veckor kommer Stina och Simon vara med i norra Europas största friidrottstävling. Det är Världsungdomsspelen i Göteborg. Då kommer konkurrensen bli tuffare än på Råslätts IP med startande från flera europeiska länder.